Slimme Manieren Om Je WordPress Website Sneller Te Maken

Ik had onlangs de mogelijkheid om met het snelheidsoptimalisatieteam van Google te praten om een van mijn websites te optimaliseren in termen van laadtijd en ik wilde wat tips delen die ik van hen heb gekregen, evenals enkele tips die ik al gebruikte.

Waarom Website-Snelheid Belangrijk Is

Iedereen weet dat de snelheid van de site erg belangrijk is – het staat bekend dat het een ranking factor is en voor een ander heeft het een enorm effect op de gebruikerservaring – een trage site staat gelijk aan een slechte gebruikerservaring.

Enkele snelle statistieken die rechtstreeks afkomstig zijn van mijn gesprek met het Google-snelheidsteam:

  • 53% van de bezoekers verlaat een site die meer dan 3 seconden nodig heeft om te laden.
  • Google adverteert laadtijd als een van hun belangrijkste factoren wat betreft gebruikerservaring, en dit is nog belangrijker als het gaat om het gebruik van mobiele apparaten.
  • Een vertraging van 1 seconde in de laadtijd kan resulteren in een toename van het bouncepercentage met 8%.
  • Een vertraging van 1 seconde in de laadtijd kan leiden tot een afname van het aantal conversies met 7%.
  • Een vertraging van 1 seconde in de laadtijd kan resulteren in een afname van het winkelwagenformaat met 2,1%.

De Snelheid Van Je Site Testen

Ik gebruik normaal gesproken deze website om de snelheid van mijn websites te testen:

https://gtmetrix.com/

Ik gebruik daarnaast deze tool om gedetailleerde informatie te krijgen over wat er wordt geladen en wanneer:

http://www.websiteoptimization.com/services/analyze/

Google adviseerde me echter om een van hun tools te gebruiken, die ik ook eerder heb gebruikt:

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Wanneer je deze tool van Google gebruikt, krijg je twee resultaten: één voor desktopprestaties en één voor mobiele prestaties. Je krijgt een score van maximaal 100 en vervolgens krijg je suggesties over hoe je de prestaties kunt verbeteren. Deze suggesties zijn bruikbare tips die specifiek zijn afgestemd op jouw website. Het toont bijvoorbeeld CSS-bestanden die worden geladen voordat de pagina kan worden weergegeven, java-scriptbestanden, de aanwezigheid of weglating of sitecompressie en andere snelheidsindicatoren.

De Slimste Tips Voor Het Verbeteren Van De Laadtijd Van De Pagina

Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen die ik normaal zal implementeren om de laadtijd van de site te verbeteren, evenals enkele tips die ik heb gekregen van mijn gesprek met Google:

Een prestatie plug-in inschakelen

Als je een gratis plug-in wilt, is W3 Total Cache geweldig – het is eenvoudig te installeren en in te stellen en het zorgt voor de meeste algemene dingen om de prestaties te verbeteren, zoals browsercaching, bestandscompressie, CSS- en JavaScript-verificatie enz. Als je een premium plug-in wilt, kies dan voor WP Rocket – vanuit ervaring is dit de beste plug-in die je overal kunt vinden voor optimalisatie van wordpress-snelheid. Het is het geld zeker waard en het verbetert over het algemeen de prestaties veel meer dan andere vergelijkbare plug-ins. Als je geen WordPress hebt, moet je de equivilant plug-ins voor elk platform dat je gebruikt downloaden en je kunt ook functies zoals bestandscompressie van je webserver inschakelen (Apache / IIS, enz.).

Je afbeeldingen optimaliseren

Dit is weer een heel belangrijke stap. Door de grootte van je afbeeldingen te optimaliseren, wordt de snelheid waarmee je site wordt geladen drastisch verbeterd. Je kunt hier ook een plug-in voor krijgen – als je wordpress gebruikt, raad ik EWWW image optimizer aan – het zal automatisch alle afbeeldingen op je wordpress-site – zowel nieuw als bestaand – optimaliseren. Met de standaardinstellingen wordt de grootte van je afbeeldingen verminderd zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Combineer Google-lettertypen

Als je Google-lettertypen gebruikt, zie je waarschijnlijk de vermeldingen in het gedeelte Renderblokkering van de Insights-tool. Het is de moeite waard om te controleren of je de geladen lettertypen daadwerkelijk nodig hebt of gebruikt. Zo niet, dan kan je ze verwijderen. Als je ze nodig hebt en er meerdere fonts worden gebruikt, kan je deze combineren voor sneller laden / minder oproepen. Je kunt dit doen met dezelfde plugin autoptimize. Vink in het gedeelte Google-lettertypen het vakje aan met het label ‘Combineren en links in header’. Sla vervolgens de plug-in op.

Gebruik een fatsoenlijke hostingprovider

Je hostingprovider is ook belangrijk. Je wilt een host met snelle servers – en bij voorkeur een die SSD-schijven gebruikt voor snellere prestaties. Als je een belangrijke website hebt, is het belangrijk om naar een goede provider te zoeken – probeer geen geld te sparen en voor de goedkopere shared hosting providers te kiezen, anders zal je last hebben van prestaties. De hostingprovider die ik op dit moment aanraadt is Argeweb.

Implementeer een CDN-netwerk

Ik zou cloudflare aanraden als een fatsoenlijk (en eenvoudig te configureren) CDN (content delivery network). In principe wordt de inhoud van de site in caches opgeslagen en vervolgens aan bezoekers geleverd met geografisch gezien zo dicht mogelijk bij hen om a) de belasting van je webserver te verminderen en b) tijd te besparen op basis van een kleiner aantal hops, enzovoort. Het heeft ook tal van andere voordelen, waaronder het bieden van basis-DDOS-bescherming.

Implementeer image sprites

Dit is behoorlijk geavanceerd en niet iets dat ik al heel lang gebruik. Het is niet iets dat ik persoonlijk ook zou proberen op te zetten op een bestaande site, maar als je het voordeel hebt om een site vanaf de grond op te bouwen, zijn image sprites een prima manier om serveroproepen te verminderen en de algemene prestaties aanzienlijk te verbeteren. In principe gaat het om het combineren van kleine afbeeldingen tot een enkel bestand en vervolgens het aanroepen van de relevante delen van dat ene bestand bij het weergeven van de verschillende afzonderlijke afbeeldingen. Hoewel je uiteindelijk één groot afbeeldingsbestand krijgt, kan dit één serveroproep in plaats van 30 of 40 betekenen en dit levert een enorm prestatievoordeel op.

Tot Slot

Nadat je al deze wijzigingen hebt aangebracht, voer je het hulpprogramma voor het bijhouden van pagina-snelheden opnieuw uit en zie je hoeveel verbeteringen je hebt 🙂

Ik heb persoonlijk alle bovenstaande tips voor een van mijn websites gevolgd en heb deze van een score van 35 op de Google-pagina met pagina-snelheidsinzichten overgenomen tot 88. En in GTMetrix is dit 93%.

Het bericht Slimme Manieren Om Je WordPress Website Sneller Te Maken verscheen eerst op Slim Passief Inkomen.

source https://slimpassiefinkomen.nl/slimme-manieren-om-je-wordpress-website-sneller-te-maken/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s